Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αβγά Με Κιμά Και Σπανάκι






Αν έχεις πάει στην Πόλη θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας. 

Το τρώνε όλες τις ώρες, το λατρεύουν για πρωινό. 

Από τα πολυαγαπημένα μου πιάτα, έχει ένα μυστικό: πρόσεξε μην παραψήσεις το αβγό γιατί χάνει τα υγρά του μαζί και όλη την υφή και τη νοστιμιά του. 

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά τη στιγμή ακριβώς που το αβγό παύει να έχει "μίξα". 

Υλικά για 2 άτομα 

4 αβγά 
150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες 
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή κρέας 
1 κ.σ. κονκασέ ντομάτας ή μια φρέσκια ντοματούλα ψιλοκομμένη 
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 
200 γρ. φρέσκο σπανάκι 
1/2 φλ. ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι 

Εκτέλεση 

Σπάμε τα αβγά σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε να διαλυθούν. 

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά με το μείγμα μπαχαρικών. 

Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμυδάκι, το σπανάκι, το σκόρδο και το κρεμμύδι. 

Αλατίζουμε. 

 Κατεβάζουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να μαραθεί το σπανάκι. 

Προσθέτουμε τα αβγά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει το αβγό αλλά να μείνει ζουμερό, χωρίς να παραμαγειρευτεί. 

Ρίχνουμε τον άνηθο και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Wine Enthusiast Web Edition

Wine News | Decanter