Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Κυριακάτικο ψάρι






Παίρνουμε μία σφυρίδα ή έναν ροφό. Αφού καθαρίσουμε το ψάρι από λέπια και εντόσθια, το αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και το αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα τρυπητό. Στην συνέχεια κόβουμε 3-4 κρεμμύδια σε ένα ταψί προσθέτουμε 2 φύλα δάφνης και 3-4 σκλίδες σκόρδο. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στις ροδέλες από τα κρεμμύδια και το καλύπτουμε με ροδέλες από 6-7 μέτριες ντομάτα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι και το ψήνουμε για 1 ώρα για κάθε κιλό του ψαριού στους 220ο C.




Wine Enthusiast Web Edition

Wine News | Decanter